Previous Events

 Time periodEventDescription 
06.04.2019 10:30 - 16:00NWS-scholierendag
Deadline:

Meld je aan om aanwezig te zijn bij de NWS-scholierendag 2019: http://bit.ly/NWSScholierendag2019 (gratis!)

Zit jij in 4/5 havo of 4/5/6 vwo en overweeg je om na je middelbare school een volledige studie in het buitenland te volgen? Schrijf je dan snel in voor onze NWS-scholierendag op zaterdag 6 april, 2019 in Utrecht!

WIE ZIJN WE?
Deze dag wordt georganiseerd door de stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS), in samenwerking met onze partners. Wij zetten ons in voor Nederlandse studenten die een volledige academische opleiding in het buitenland volgen, willen volgen of hebben afgerond!

WAT IS EEN NWS-SCHOLIERENDAG?
Op deze dag, speciaal georganiseerd voor leerlingen die in de havo- of vwo-bovenbouw zitten, geven we je de kans om meer over een buitenlandstudie te weten te komen. Wij zorgen ervoor dat een heel team van professionals (van o.a. WilWeg, NWS, Duitslanddesk etc.) klaarstaat om jouw vragen te beantwoorden! Naast een infomarkt zijn er ook workshops (ook speciaal voor ouders) die zich specifiek op één land of werelddeel richten. Gedurende de hele dag zullen er bovendien studenten aanwezig zijn om hun verhalen, tips en ervaringen met je te delen.

Dit jaar zullen we ook dieper ingaan op de administratieve kanten van een buitenlandstudie, zoals de verschillen tussen onderwijssystemen, aanmeldingsprocedures en de kosten van studeren in het buitenland. Kortom: een kans om niet te missen!

PRAKTISCH
De dag vindt plaats op UniC in Utrecht van 10:30 tot 16.00. Het programma zal z.s.m. met jullie gedeeld worden via o.a. het FB-evenement, e-mail en website. Schrijf je in via http://bit.ly/NWSScholierendag2019 om up-to-date te blijven! Zowel scholieren als ouders zijn allen van harte welkom. Behoor je zelf niet tot de doelgroep maar ken je scholieren die wel in dit onderwerp zijn geïnteresseerd? Nodig ze dan ook uit en stuur de inschrijflink naar ze door; zo bereiken we zoveel mogelijk scholieren!

Adres UniC: van Bijnkershoeklaan 2, 3527XL Utrecht.
20 minuten lopen van Utrecht CS / 15 minuten met bus van Utrecht CS

Export (iCal)
20.12.2018 10:30 - 17:30NWS-dag 2018

Het is weer zover: op 20 december zal de NWS-dag 2018 editie plaatsvinden! Je kunt je hier *GRATIS* inschrijven t/m 10 december: http://bit.ly/NWSDag2018

WIE ZIJN WE?
Deze dag wordt georganiseerd door de stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS). Wij zetten ons in voor Nederlandse studenten die een opleiding in het buitenland volgen, willen volgen of hebben afgerond! Of je nou een BA, MSc of PhD doet - je bent van harte welkom! 

WAT IS EEN NWS-DAG? 
Ben je nog niet eerder op onze NWS-dag geweest? Meld je dan snel aan en kom met ons kennismaken! De NWS-dag is een gratis netwerk- en carrière-evenement dat jaarlijks plaatsvindt op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. NWS'ers uit de hele wereld komen dan samen om (nieuwe) mensen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en weer nieuwe ervaringen op te doen. 

WAT KAN IK VERWACHTEN? 
Ook dit jaar hopen we weer een mooi evenement neer te zetten. Er zullen o.a. Nederlandse werkgevers aanwezig zijn voor het geven van interactieve workshops, zoals bijvoorbeeld de Boston Consulting Group. Daarnaast organiseren we ook een carrière-markt en paneldiscussie met o.a. de minister van OCW. Houd deze pagina goed in de gaten voor meer updates hierover - voorbereidingen zijn namelijk volop aan de gang :) 

Maak gebruik van deze unieke kans om jouw netwerk verder uit te breiden en nieuwe inzichten op te doen, en schrijf je dus snel in.

Export (iCal)
24.08.2018 19:00 - 22:00Dutch Departure Drinks 2018

Op vrijdagavond 24 augustus organiseert Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) de Dutch Departure Drinks in Utrecht. NWS is een stichting die zich bezighoudt met het verbinden, voorlichten en vertegenwoordigen van Nederlanders die een volledige studie in het buitenland (willen) volgen of dit in het verleden gedaan hebben. De Dutch Departure Drinks is een gezellige borrel op een mooie locatie om NWS'ers te ontmoeten, voordat iedereen binnenkort (weer) naar plekken over de hele wereld vertrekt. Een unieke kans om onder het genot van een hapje en drankje ervaringen uit te wisselen! Daarnaast zal een interessante spreker een speech geven. 

Export (iCal)
21.04.2018 11:00 - 16:00NWS Scholierendag

Meld je gratis aan om aanwezig te zijn bij de NWS Scholierendag 2018 via deze link: http://bit.ly/NWScholierendag2018 !

Wil jij studeren in het buitenland? Wil je misschien naar Lund (Zweden), Cambridge(VK), Tokyo (Japan) of Washington (VS)? Ontdek de mogelijkheden tijdens de NWS Scholierendag! 

Op deze dag, georganiseerd voor leerlingen uit de vierde tot en met zesde klas, zullen studenten uit alle uithoeken van de wereld presentaties geven over hun eigen ervaringen maar ook over zaken als verschillende onderwijssystemen, aanmeldingsprocedures en de kosten van studeren in het buitenland. 

De presentaties worden verzorgd door onder andere het Fulbright Center, WilWeg, de Duitslanddesk, Campus France en natuurlijk NWS. 

Daarnaast is er de mogelijkheid voor scholieren en ouders om vragen te stellen en te praten met vertegenwoordigers van verschillende buitenlandse universiteiten en studie-organisaties op de informatiemarkt. Ook zullen er studenten aanwezig zijn om verhalen, tips en ervaringen te delen. 

De dag vindt plaats op UNIC in Utrecht van 10:30 tot 16.00. Het programma luidt als volgt:

10:30 - 11:00: Inloop
11:00 - 11:20: Opening
11:30 - 12:15: Presentatieronde 1
12:20 - 13:05: Presentatieronde 2
13:05 - 13:30: Lunch
13:35 - 14:20: Presentatieronde 3
14:25 - 14:40: Afsluiting
14:40 - 15:30: Informatiemarkt 

Kijk op https://wereldwijdestudenten.nl/?p=7947 voor meer informatie en bezoek http://bit.ly/NWScholierendag2018 om je gratis aan te melden.

Adres UNIC: van Bijnkershoeklaan 2, 3527XL Utrecht.
- 20 minuten lopen van Utrecht CS / 15 minuten met bus van Utrecht CS

Export (iCal)
20.04.2018 20:00 - 23:00NWS Alumni Kick off Borrel

Tijdens het lustrum afgelopen zomer hebben we op prachtige wijze gevierd dat NWS 10 jaar bestaat. Dit event is zowel door huidige studenten als alumni zeer goed bezocht en hieruit kwam het idee voort om het NWS Alumni Netwerk op te richten. De Kick Off Borrel hiervoor is gepland op vrijdag 20 april in Amsterdam. Grijp deze kans aan om vrienden en oud bestuurders van zowel lokale NWS Clubs als het landelijk netwerk weer te zien. Wij kijken er naar uit!

Exacte locatie wordt nog bevestigd maar Save the Date! PS zet jezelf op 'gaan' via het facebook evenement als je van plan bent te komen

Export (iCal)
01.03.2018 17:00 - 18:00Webinar: studeren in het buitenland, hoe regel je dat?

Wil jij misschien studeren in het buitenland? WilWeg en Nederlandse Wereldwijde Studenten organiseren speciaal voor jou de allereerste vlogmaand & webinar over studeren in het buitenland.

In februari posten we elke week vlogs van studenten uit alle uithoeken van de wereld. Zo krijg jij een uniek kijkje in het dagelijkse leven van een Nederlandse student in het buitenland!

En op 1 maart 2018 organiseren we een interactief webinar waar je al je prangende vragen kan stellen over studeren in het buitenland. Tijdens de webinar vertellen we welke voorbereidingen je moet treffen, wat je moet regelen om je studiefinanciering mee te nemen, aan welke verzekeringen je moet denken en in welke gevallen je je moet uitschrijven bij de gemeente. Daarnaast geven we nog slimme tips waar je niet eerder aan gedacht had.

Bekijk het facebook evenement hier: https://www.facebook.com/events/1991306794473463/

Export (iCal)
20.12.2017 09:00 - 17:00NWS-Dag

De NWS-dag is het jaarlijkse gratis netwerk- en carrière-evenement van NWS. Op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) komen NWS’ers uit de hele wereld samen om mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Ook zijn er Nederlandse werkgevers aanwezig voor het geven van workshops, en maatschappelijke partners waar NWS mee samen werkt om studeren in het buitenland toegankelijker te maken.

Inschrijvingen zijn nu gesloten.

Ga voor meer info naar: https://wereldwijdestudenten.nl/artikelen-voor-nieuwsbrief/2017/11/programma-nws-dag-bekend/ 

Export (iCal)
24.11.2017 - 26.11.2017Buitenlandbeurs 2017

NWS staat ook dit jaar weer op de Buitenlandbeurs!

NWS bestuursleden en vrijwilligers zullen aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden, en er zullen presentaties van NWS’ers gehouden worden over studeren in o.a. het VK, de VS, Scandinavië en Azië. Een bezoek aan De BuitenlandBeurs biedt de ideale gelegenheid om hen te ontmoeten. Kom meer te weten over de mogelijkheden van een avontuur in het buitenland op 24 & 25 november in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Export (iCal)
05.02.2017 10:00 - 12:00Tweede evenement

Zodat jullie zien hoe ontiegelijk awesome het op dit moment al werkt. 

Export (iCal)
20.01.2017 21:00 - 23:00NWS Dag 2017

Een beetje tekst zou natuurlijk leuk zijn, om te kijken of het binnen Wordpress ook goed wordt weergegeven!

Export (iCal)

Sign in

Modules

  • OverviewOverview
  • E-mailE-mail
  • ListsLists
  • Own listOwn list
  • EventsEvents